top of page
Ara

OKB İLAÇSIZ TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ

OKB (Takıntı) tedavisine dair en güncel bilgiler, ''OKB'nin İlaçsız Tedavi Edilebilir Mi ve Mümkün mü'' soruları yıllarca ilaç tedavisi görerek aslında ilacın sadece bir nevi diş çürüğünde sahte dolgu yapılması gibi rahatlattığını ama sorunu çözmediğini gören kişilere yol gösterecek yazımız...


Takıntı Hastalığında senelerce sadece ilaç tedavisi ile ilerlemiş takıntı hastalığına sahip bireyler OKB'de ilaç tedavisinin ya da kendilerini rahatlatma biçimlerinin sorunu çözmediğini farkındadır. Obsesif Kompulsif Bozukluk doğru şekilde ilaçsız tedavi mümkündür. Doğrusu zaten OKB'den kurtulmak için tedavi ilaç değil analitik psikoterapidir.


Başlık #1: OKB İlaçsız Tedavi Edilebilir Mi

Başlık #2: OKB İlaçsız Tedavisi Mümkün Mü


 


OKB'NİN İLAÇSIZ TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ


OKB'nin mümkün olduğu en doğru tedavi, Psikanalitik Psikoterapi alanında uzman klinik psikolog ile obsesif düşünce süreçlerinin altındaki bilinçdışı ruhsal çatışmalar terapide çalışılmaktır. OKB tedavi edilebilir. Bu nedenle de yukarıda ki soru aslında yanlış bir önermedir. Çünkü asıl tedavi zaten psikoterapidir. Çünkü obsesif düşünceler beyinle ilgili bir hasar ya da sorun ile ilgili değil, bastırılan bilinçdışı dürtü ve duygular sonucunda meydana gelir. Bu yüzden de terapide bu duygular anlamlandırıldığında takıntılarda gider. Eğer takıntılar kişinin hayat kalitesini çok düşürüyorsa ilaç tedavisi semptomların hafiflemesi için destekleyici ilerlemelidir. Ancak unutmamak gerekir ki; ilaç tedavisi takıntı hastalığını çözmez, sadece rahatlatır.


OKB'nin tedavisi aslında her zaman vardır. Ancak kişilerin takıntılar ile ilgili uzman bir psikolog ya da hekime başvurmasının süresinin açılması, doğru yerlerde bu tedaviyi aramaması tedaviden uzak kalmasına bir etken olduğu gibi, psikologa başvurduğu halde doğru bir psikoterapi ekolüne sahip biriyle çalışmaması aslında takıntıyı sahip bireyleri sadece ilaç tedavisine yöneltmeye ya da umutsuzlukla takıntıların geçmeyeceğini umutsuzlukla hissetmelerine neden olmaktadır.


4.777 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page