top of page
Ara

SOSYAL FOBİYİ YENMEK

Sosyal Fobiyi yenmek için yapılması gereken bu alanda uzman bir psikoterapist ile Sosyal Anksiyetenin altında yatan duyguları terapide çözmek gerekmektedir. Eğer gerekirse sürecin başında sosyal fobisi olan kişiyi biraz rahatlatması için ilaç tedavisi de birlikte götürmek gerekir.


Sosyal Fobiyi Yenmek, Sosyal fobi ilaçsız geçer mi, sosyal fobi tamamen iyileşir mi, sosyal fobiyi yenmek için ne yapmalıyım, sosyal fobiden nasıl kurtulurum, sosyal fobi tedavisi kaç seans ve diğer tüm soruları Uzman Klinik Psikolog & Psikoterapist Ceren Tatar aşağıda kaleme almıştır.


YAZI İÇERİĞİ

Sosyal Fobi İlaçsız Geçer Mi

Sosyal Fobi Tamamen İyileşir Mi

Sosyal Fobiyi Yenmek İçin Ne Yapmalıyım

Sosyal Fobiden Nasıl Kurtulurum

Sosyal Fobi Tedavisi Kaç Seans



SOSYAL FOBİ İLAÇSIZ GEÇER Mİ


Sosyal Fobi, ilaç ile geçen bir hastalık değildir. Çünkü Sosyal Fobi, beyin ya da bedenden kaynaklı değildir. Sosyal Fobisi olan biri için asıl mesele toplumsal ortamlarda yaşadığı başta kaygı olmak üzere duygularıdır. Bu nedenle de Sosyal Fobi ilaç ile değil psikoterapi ile geçer.



SOSYAL FOBİ TAMAMEN İYİLEŞİR Mİ


Evet, Sosyal Fobi tamamen iyileşir. Sosyal Anksiyetenin iyileşmesi ise kendiliğinden mümkün değildir. İlaç tedavisi ise sosyal fobisi olan kişiyi biraz rahatlatır ancak sorunu çözmemektedir.


SOSYAL FOBİYİ YENMEK İÇİN NE YAPMALIYIM


Sosyal Fobiyi yenmek için yapılması gereken en temel şey yaşadığınız bu duygu ve hislerin sonucunda zihninizden geçen felaket senaryolarının aslında kaygı ile ilgili olduğu kendinize hatırlatmaktır. Sosyal Anksiyetemi nasıl yeneceğiniz ise bu alanda uzman bir Psikoterapist ile Sosyal kaygınızın altında yatan duyguları terapi ile çalışmaktan geçmektedir.


SOSYAL FOBİDEN NASIL KURTULURUM


Sosyal Fobiden kurtulmanın yolu, sosyal anksiyetenizin sonucunda gelişen yoğun korku, kaygı, endişe duygularının hangi nedenlerden kaynaklı olduğunu psikoterapi ile çözmektir. Kişinin sosyal fobisi ağır düzeyde ise psikoterapinin başlangıcında ilaç tedavisi de kişiyi rahatlatması açısından birlikte yürütülmelidir.


SOSYAL FOBİ TEDAVİSİ KAÇ SEANS


Sosyal Fobi tedavisi için gerekli seans sayısı her kişi için farklıdır. Örneğin, diş çürüğü için diş hekimine başvuran birisini hayal edin. Çürük tedavisi belli ve hekimin uzmnalığı olsada, herkesin ağız yapısı, çürüğün ne kadar derinlerde olduğu, başka dişlere yayılıp yayılmadığı gibi etkenler her zaman o kişiye özgü olmaktadır.



40 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page