top of page
Ara

GİZLİ (MASKELİ) DEPRESYON

Maskeli Depresyon Nedir, Gizli Depresyonun Belirtileri, Gülümseyen Depresyon Ne Kadar Sürer ve Tedavisi hakkında herşey

Maskeli (Gülümseyen) Depresyon, günümüz modern toplum ve metropol şehirler kısacası baskının hep devam ettiği yerlerde sıkça görülür. Maskeli depresyonda olan kişiler duygularının pek üzerinde durmasalar da derin bir mutsuzluk içinde hatta depresyonda olduklarının farkında olmayabilirler. Bu nedenle de dışarıdan anlamak kolay değildir.


Bireylerin duygudurumları ruhsal açıdan çökkün olsa da hayatına devam etmekte sorun yaşamadığı ama bu koşturma içerisinde durduğu anlarda kendisini fiziksel ya da duygusal olarak gösteren bir depresyon türüdür.



Başlık #1: Maskeli Depresyon Belirtileri

Başlık #2: Maskeli Depresyon Ne Kadar Sürer

Başlık #3: Maskeli Depresyon Tedavisi

Başlık #4:


 

Maskeli Depresyon Belirtileri


Maskeli Depresyon yaşayan kişiler fark etmeselerde aslında durmadan fiziksel yaşadıkları şikayetler depresyon belirtisidir. Bu şikayetleri tıbbi olarak hiçbir nedene bağlı değil, doktorlara gittikleri halde 'stres' yanıtı dışında başka birşey alamazlar. Sırt ağrıları, uyku problemleri, gevşeyememe, baş ağrısı sıkça yaşadıkları depresyona bağlı şikayetlerdir.


Bu kişiler hayatlarını aslında bu depresif duygudurumdan uzak durabilmek adına birçok şey ile doldurur. Depresif tutumlarını; düzenli olarak gevşemek için bitki çayları, alkol, esrar gibi maddelerle sağlarlar. Tıbbi ya da psikolojik hiçbir geçerliliği olmayan yaşam koçlarından aldıkları çalışmalar ile çözmeye çalışırlar. Vitamin takviyeleri, spor, fazla beden uğraşı ile odaklarını depresif tutumlarından uzak tutarlar.



Gizli Depresyon Ne Kadar Sürer


Gizli depresyon yıllarca hiç farkedilmeden sürebilir. Kişi ömrü boyunca eğitim, iş hayatı ve hayat telaşı derken fark etmez. Sadece nedenini bulamadığı fiziksel şikayetleri ile yıllarca mücadele eder. Genellikle çalışan, öğrenci biriyse emeklilik ya da okul bitiminde yaşanan boşluk sonrası bu depresif duygularla başbaşa kalır.



Gizli Depresyon Tedavisi


Gizli Depresyonun tedavisi Psikanalitik Psikoterapi ile mümkündür. Terapide bastırdıkları depresif duygularının altında yatan nedenler, bilinçdışı çatışmalar ve neden bu duyguları görmeden bastırma yoluna gittikleri çalışılmalıdır.




Uzman Klinik Psikolog & Psikoterapist Ceren TATAR'ın TV & Basın röportajları, biyografisi, danışan yorumları ve randevusu için ANASAYFA'da ki başlıkları inceleyebilirsiniz.

113 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page