top of page
Ara

PANİK ATAK İÇİN PSİKOLOG MU PSİKİYATRİYE Mİ GİTMELİYİM

Panik Atak ve tüm Anksiyete Bozukluklarında en çok sorulan ilaç tedavisi için psikiyatri mi yoksa konuşarak psikoterapiye mi gitmeliyim sorusu, ilaçlarla ne kadar çözüldüğü ve panik atağın psikolog ile nasıl tedavisi olduğuna dair tüm sorular için yazılarımızı takip edin.


Panik Atak başlangıcı ya da uzun yıllardır kaygı bozukluğunu yaşayan insanlar bilir ki; ilaç tedavisi başvurulan ama kesin bir sonuç sağlamayan bir tedavi sürecidir. Panik atak ile ilgili okunan kitaplar, izlenen videolar, yanınızda güvendiğiniz birisiyle olma anlık olarak sizi o an kurtarsa da aslında başvurmanız gereken yer Anksiyete Bozuklukları alanında çalışan psikoterapisttir.




PANİK ATAK PSİKOLOG MU PSİKİYATRİ Mİ


Panik Atakta asıl tedavi Psikanalitik Psikoterapidir ve kesinlikle doğru bir terapi sürecinde geçen bir hastalıktır. Psikoterapi sürecinde Panik Atağın altında yatan bastırılan duygular sözel yolla psikoterapi sürecinde anlamlandırmaktadır. Ancak tedavi de doğru yönlendirilmeme sonucunda kişi yıllarca bu hastalığı terapi almadan hastalığın semptomları kemikleşir. Hayat kalitesi tamamen düşer. Böyle durumlarda terapinin başlangıcında ilaç tedavisi de destekleyici olarak ilerletirilir. Ancak ilaç tedavinin kendisi değil, destekleyicisidir.


Günlük hayatta kişinin Panik Bozuklukta doğru tedaviyi bilmemesi, terapiye zaman ya da bütçe ayırmak istememesi, hastalığı hastanelerde Kardiyoloji gibi başka branşlarda araması gibi etkenler insanları daha hızlı bir çözüm arayışına sevk eder. Panik Atak için hızlı çözüm aranırken çözümsüzlük ve sonucunda hastalığın hiç geçmeyeceğine dair karamsarlık başlar. Psikanalitik Psikoterapiye başvurmadan yıllarını ilaçlar içerek geçirmek zorunda kalır.


Kısacası; Panik Atak ilaç içerek ve doz arttırarak geçen bir hastalık değildir. Aklımızdan geçen felaket düşünceleri ya da panik duygusuyla yaşanan bedensel hisler beyinde değil duygularımız sonucunda oluşur. Bastırılan bu duygular bir nevi düdüklü tencerenin kısıkta açık kalması gibi en sonunda yıllar içerisinde patlar. Ruhsal dünyanın patlaması sonucu da Panik Atak oluşur. Bu nedenle de Panik Atak alanında uzman bir psikolog ve aynı zaman da psikanalitik psikoterapi çalışan bir psikoterapiste başvurulmalıdır.

632 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page